150grane- zahar
30grame-unt
450 grame -faina alba
lapte-3limguri
bicarbonat-1lingurita
1 ou
2 linguri miere de albina topita
La foc mic punem zaharu,untu,mierea de abine si oul si lasam pina se omogenizeaza
lasam cam6-7 minute.
Lasam un pic sa se raceasca si adugam faina amestecata cu bicarbonatu
Se amesteca bine pana devine un aluat consistent se mai framinta putin.
Apoi se imparte in 4 parti egale
Luam pe rind fiecare parte de aluat si se intinde pe dosu tavi care este unsa
cu grasime si presarat faina se lasa fiecare foaie cam 5 ninute se verifica cind e gata
Crema
400ml-lapte
4linguri-gris
200g-zahar
200g-unt
1-lamaie
praf vanelie s-au esenta de rom
Gem-caise s-au altceva
care trebuie sa fie mai consistent
Se pune pe foc laptele, zaharul si coaja rasa de lamaie.
Apoi se pune si grisul in ploaie mestecind mereu cind
este gata lasam obligatoriu sa se raceasca bine
Se incorporeaza untul si sucu de lamaie cite putin mestecind bine
Apoi se asambleaza ::foaie-1/2 din compozitia de crema cu gris
– foaie- gem
– foaie – cealalta jumatate de crema de gris – foaie.