Security Blog
08.10.2014
Rețetă-Mere in caramel
500 g zahăr
1 plic Gelfix Extra
650 g mere
20 bomboane cu gust de caramel
350 ml suc de mere -
1 plic zahar vanilat
1 plic sare de lămâie
Se amesteca 2 linguri de zahar cu Gelfix
Restul zaharului se toarnă într-o oala si se caramelizează.
Se ia oala de pe foc.
Amestecând continuu, se topesc și bomboanele de caramel
în masa fierbinte de zahar caramelizat. Caramelul rezultat se lasă la răcit
timp de 30 min.
Intre timp se spala merele, se decojesc,
se taie în 4, se scot sâmburii, se mărunțesc
Merele, sucul de mere, amestecul de Gelfix,
zaharul vanilat și sarea de lămâie se amesteca cu caramelul.
Se pune oala pe foc și se aduce la fiert conținutul,
amestecând continuu
(se apasă cu lingura ușor în masa de caramel,
astfel încât sucul de mere sa pătrundă sub caramel pentru a se topi).
Dulceața se lasă la fiert timp de minim 3 min, de asemenea amestecând continuu.
Se îndepărtează spuma, după care se umplu imediat borcanele.
Se întorc borcanele și se lasă pe capac timp de 5 minute.