Security Blog
11.10.2014
Rețeta-Griș cu glazură de zahăr- ars
4- căni lapte
4- linguri zahăr
1-praf vanilie
1-cană gris
1-cubuleţ unt
sare
4- linguri de zahăr pentru glazură
Se pune laptele la fiert cu zahăr şi vanilie.
Când lapte clocoteşte, turnaţi încetul cu încetul, în ploaie,
o cană nu prea plină de gris, amestecând mereu că să nu se facă cocoloaşe.
Când grisul începe să fiarbă din nou, adăugaţi o bucăţică de unt cât o nuca
şi un praf de sare.
Lăsaţi să fiarbă încet, amestecând, până când grisul a absorbit tot laptele.
Ţineţi seama că prin răcire compoziţia se întăreşte. Udaţi un castron cu apă
(sau mai multe dacă sunt mici) , turnaţi grisul şi lăsaţi să se racesca.
Separat, într-o tigaie mică, ardeţi 4 linguri de zahăr.
Cum s-a topit, fără să se înnegrească mult,
turnaţi câteva linguri de apă deasupra şi
lăsaţi să fiarbă puţin până se formează un sirop.
Turnaţi-l peste gris, lăsaţi la frigider 2 ore .