un cubulet unt
12lingurite-zahar
condimente-piper,cimbru,vegeta dupa gust
1 lingurita-boia dulce
1lingurita- miere
sare
Sosu
250 ml vin rosu sec
1- lingurita de otet
1- lingura de miere
sare
Se macina toate condimentele daca e cazu, apoi se amesteca cu boia de ardei, zahar si sare.
Pieptu de porc, curatat, spalat si zvântat, se unge cu untdelemn
si cu amestecul de condimente obtinut. Se iau doua foi de aluminiu
si se înfasoara pieptu de porc în ele Sa nu fie foarte lipita folia de carne,
pentru ca trebuie sa ramâna loc sa turnam si sosul. Se da pachetul la frigider,
cât timp se prepara sosul.
Se amesteca într-un vas vinul, otetul, mierea si un praf de sare
si se pune la fiert câteva minute. Se scote pieptu de porc de la frigider,
se desface pachetul la un capat si se toarna sosul. Se strânge folia la loc si
se pune într-un vas termorezistent care se da lâ cuptor, la foc mic, 1-2 0re depinde
de grosimea pieptului
Dupa acest timp, se scoate din folie, iar
sosul se pune într-o craticioara care se asaza pe foc potrivit,
lasând sa fiarba pâna se îngroasa. Cu acest sos gros se ung din nou pieptu de porc,
care se pun pe gratar sau în tava pentru 5-10 minute, ca sa prinda
o crusta caramelizata.Se poate servi cu pireu s-au legume facute la gratar