Facebook

Publicată de Ginuca Ginuca pe 28 Aprilie 2018

Translate

Security Blog

04.07.2014

Reteta -Pipept de porc caramelizat



500g-piept porc-costita porc
un cubulet unt
12lingurite-zahar

condimente-piper,cimbru,vegeta dupa gust
1 lingurita-boia dulce
1lingurita- miere
sare

     Sosu
    250 ml vin rosu sec
   1- lin­gurita de otet
   1- lingura de miere
    sare

Se macina toate condimentele daca e cazu, apoi se amesteca cu boia de ardei, zahar si sare.
Pieptu de porc, curatat, spalat si zvântat, se unge cu untdelemn
 si cu amestecul de condimente obtinut. Se iau doua foi de aluminiu
si se înfasoara pieptu de porc în ele  Sa nu fie foarte lipita folia de carne,
 pentru ca trebuie sa ramâna loc sa turnam si sosul. Se da pachetul la frigider,
 cât timp se prepara sosul.

Se amesteca într-un vas vinul, otetul, mierea si un praf de sare
si se pune la fiert câteva minute. Se scote pieptu de porc de la frigider,
 se des­face pachetul la un capat si se toarna sosul. Se strânge folia la loc si
 se pune într-un vas termorezistent care se da lâ cuptor, la foc mic, 1-2 0re depinde
 de grosimea pieptului

Dupa acest timp, se scoate din folie, iar
sosul se pune într-o craticioara care se asaza pe foc potrivit,
 lasând sa fiarba pâna se îngroasa. Cu acest sos gros se ung din nou pieptu de porc,
 care se pun pe gratar sau în tava pentru 5-10 minute, ca sa prinda
 o crusta caramelizata.Se poate servi cu pireu s-au legume facute la gratar 


linke

button Facebook