500g- caise
1-lamaie zeama
1- cana de frisca lichida
2- albusuri ou
150g- de zahar
50g- miez de nuca
Se pun la blender, se face un piure din caisele fara simburi si sucul de lamaie.
Se bate frisca pana se intareste putin, dar nu de tot
Se bat albusurile cu cateva picaturi de lamaie pana devin spuma,
se adauga 50 g zahar si se bat pana devin tari si lucioase, exact ca pentru bezea.
Se amesteca frisca cu bezeaua, avand griza sa pastrati consistenta spumoasa.
Se adauga piureul de caise
si un krantz facut astfel:
100 g zahar se caramelizeaza
si se amesteca cu nucile, se lasa la racit si se zdrobeste intr-un robot de bucatarie
sau intr-un servet, lovindu-l cu un sucitor.
Se toarna compozitia intr-o forma de chec tapetata cu folie de plastic,
apoi se da la congelator timp de 2-3 ore.
1-lamaie zeama
1- cana de frisca lichida
2- albusuri ou
150g- de zahar
50g- miez de nuca
Se pun la blender, se face un piure din caisele fara simburi si sucul de lamaie.
Se bate frisca pana se intareste putin, dar nu de tot
Se bat albusurile cu cateva picaturi de lamaie pana devin spuma,
se adauga 50 g zahar si se bat pana devin tari si lucioase, exact ca pentru bezea.
Se amesteca frisca cu bezeaua, avand griza sa pastrati consistenta spumoasa.
Se adauga piureul de caise
si un krantz facut astfel:
100 g zahar se caramelizeaza
si se amesteca cu nucile, se lasa la racit si se zdrobeste intr-un robot de bucatarie
sau intr-un servet, lovindu-l cu un sucitor.
Se toarna compozitia intr-o forma de chec tapetata cu folie de plastic,
apoi se da la congelator timp de 2-3 ore.