1- litru lapte vaca
1-praf vanilie
50g-zahar
Aluatu pentru taitei
1- ou
100 g- faina alba
sare
Se face un aluat de paste din un ou si faina,
se pune in robotul de bucatarie unde se mixeaza bine
maxim 30-40 de secunde.
Se scoate pe blatul de bucatarie si se mai framanta putin
pana capata o consistenta ferma dar elastica.
Se intinde aluatul in 2 fasii de maxim 1mm grosime
si se ruleaza, apoi cu un cutit se taie foarte fin
in fasii de fidea dupa dorinta fiecaruia.
Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul si vanilia
Cand a inceput sa fiarba, se adauga un praf de sare si fideaua.
Se fierbe inca 3 minute si se da jos de pe foc.
Daca va place pe deasupra se poate presara praf de scortisoara
1-praf vanilie
50g-zahar
Aluatu pentru taitei
1- ou
100 g- faina alba
sare
Se face un aluat de paste din un ou si faina,
se pune in robotul de bucatarie unde se mixeaza bine
maxim 30-40 de secunde.
Se scoate pe blatul de bucatarie si se mai framanta putin
pana capata o consistenta ferma dar elastica.
Se intinde aluatul in 2 fasii de maxim 1mm grosime
si se ruleaza, apoi cu un cutit se taie foarte fin
in fasii de fidea dupa dorinta fiecaruia.
Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul si vanilia
Cand a inceput sa fiarba, se adauga un praf de sare si fideaua.
Se fierbe inca 3 minute si se da jos de pe foc.
Daca va place pe deasupra se poate presara praf de scortisoara