Facebook

Publicată de Ginuca Ginuca pe 28 Aprilie 2018

Translate

Security Blog

27.05.2014

Reteta-Taietei de casa cu lapte

1- litru lapte vaca

1-praf vanilie
50g-zahar

Aluatu pentru taitei
1- ou
100 g- faina alba
sare

Se face un aluat de paste din un ou si faina,
 se pune in robotul de bucatarie unde se mixeaza bine
 maxim 30-40 de secunde.
Se scoate pe blatul de bucatarie si se mai framanta putin
 pana capata o consistenta ferma dar elastica.
Se intinde aluatul in 2 fasii de maxim 1mm grosime
 si se ruleaza, apoi cu un cutit se taie foarte  fin
 in fasii de fidea dupa dorinta fiecaruia.
Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul  si vanilia
Cand a inceput sa fiarba, se adauga un praf de sare si fideaua.
Se fierbe inca 3 minute si se da jos de pe foc.
Daca va place pe deasupra se poate presara praf de scortisoara 

linke

button Facebook