2-3 ml /fiole/ extract de vanilie
500 ml lapte
4 galbenusuri ou
50 g zahar pudra
Laptele si vanilia se pune la fiert
Galbenusu si zaharu pudra se freaca bine pina devine o pasta alba
Apoi adaugam laptele fiert amestecind continu
Punem in cratita si punem la fiert la foc mic pina crema se ingroasa bine
Se ia de pe foc si se da la rece rapid
Se pune crema intr-o tava larga si se congeleaza cateva ore,
amestecand din cand in cand cu o paleta pentru a distruge acele de gheata.
Se da din nou la congelator si repatam procesul pana ce inghetata devine pufoasa.
500 ml lapte
4 galbenusuri ou
50 g zahar pudra
Laptele si vanilia se pune la fiert
Galbenusu si zaharu pudra se freaca bine pina devine o pasta alba
Apoi adaugam laptele fiert amestecind continu
Punem in cratita si punem la fiert la foc mic pina crema se ingroasa bine
Se ia de pe foc si se da la rece rapid
Se pune crema intr-o tava larga si se congeleaza cateva ore,
amestecand din cand in cand cu o paleta pentru a distruge acele de gheata.
Se da din nou la congelator si repatam procesul pana ce inghetata devine pufoasa.